1. Auto start niet meer
‘Ik wil ’s ochtends wegrijden, draai mijn contactsleutel om en vervolgens gebeurt er helemaal niets! Sta ik daar stil voor mijn huis!’

Een defecte startmotor is de meest voorkomende vorm van autopech. Zorg ervoor dat uw startmotor goed gecontroleerd wordt bij de servicebeurt van uw auto. Mocht u toch autopech krijgen dan is het wel zo handig dat u Suzuki Mobiliteitsservic kunt gebruiken. Anders zit u écht met de gebakken peren.

2. Lege accu
‘Help, ik heb de lichten aan laten staan! Nu brandt alleen nog het rode lampje van de accu. Wat nu?’

Een lege accu overkomt velen. Vooral in de winter. De vrieskou zorgt ervoor dat de accu minder goed presteert. Tip: rijd minstens 30 min per dag met uw auto en vermijd korte ritten. Heeft u toch een lege accu en geen startkabels? Dan is één belletje voor pechhulp de oplossing.

3. Lekke band
Eén knal, een lekke band en uw auto hobbelt als een mank paard over de snelweg. ‘Snel die vluchtstrook op!’

Een lekke band kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen. Zelfs als u netjes op de vluchtstrook staat. Zelf uw autoband vervangen is dan ook niet altijd een veilige optie. Gelukkig kunt u beroep doen op uw pechhulpverzekering. Zorg ervoor dat u een pechhulpverzekering heeft, waar u snel geholpen wordt. Het liefst binnen 30 minuten. Dat is wel zo veilig!

4. Motor in de soep
‘Een vreselijk geluid gaf het toen de motor de geest gaf. Mijn auto stopte er direct mee!’

Een defecte motor? Daar bent u mooi klaar mee! Zeker wanneer u in het buitenland op vakantie bent. Met de juiste pechhulpverzekering wordt u in het buitenland geholpen én krijgt u gratis vervangend vervoer. Wilt u voorkomen dat uw motor de geest geeft? Let op de signalen van uw auto: ongebruikelijke geluiden, te veel rook uit uw uitlaat, vreemde geuren en lekkages.

5. Auto op slot, sleutels binnen
Ik had laatst autopech. Ik was druk mijn autoruit schoon aan het maken terwijl ik de motor liet draaien. Toen was de auto ineens vergrendeld!’

Het komt meer dan eens voor dat automobilisten zichzelf buitensluiten. Zie dan maar eens zonder reservesleutel weer achter het stuur te klimmen. Het is slim om een reservesleutel in de buurt te houden. Anders moet er een deur opengebroken worden of een raampje ingetikt worden. Beter voorkomen, dan genezen!

Suzuki Mobiliteitsservice: Gratis bij het laten uitvoeren van een beurt en veel voordeliger dan andere passen zoals ANWB, etc.

Maak een afspraak voor een onderhoudsbeurt

420_400_90_0__receptie_tips_bij_pech_norm